X

Cum să ai o respirație proaspătă fără gumă: 7 remedii naturale la care poți apela cu încredere

Cum să ai o respirație proaspătă fără gumă: 7 remedii naturale la care poți apela cu încredere. Respirația proaspătă este cheia încrederii în sine. Dar uneori, în cel mai nepotrivit moment, din gură poate apărea un miros neplăcut, care respinge interlocutorul.

Pentru a vă împrospăta respirația , în loc să vă bazați pe gumă de mestecat și bomboane mentolate, încercați alte modalități ușoare și naturale pe care natura le oferă.

Cum să ai o respirație proaspătă fără gumă sau bomboane mentolate

1. Mestecați ierburi proaspete

Pentru a scăpa de respirația urât mirositoare, pur și simplu mestecați o crenguță de ierburi proaspete – mărar, pătrunjel, busuioc sau mentă. Aceste plante conțin substanțe biologic active – fitoncide, datorită cărora ierburile au proprietăți bactericide, adică ucid microorganismele sau le opresc reproducerea.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi de neratat: Alimentele interzise dacă ai o respiraţie urât mirositoare

Uleiurile esențiale conținute de plante calmează, înlătură inflamațiile și vindecă rănile mici din cavitatea bucală. De asemenea, uleiurile vegetale distrug eficient bacteriile și normalizează microflora din gură, ceea ce ajută la eliminarea halitozei.

2. Folosiți condimente

Pentru a scăpa de respirația urât mirositoare, scorțișoara, care conține uleiuri esențiale și eugenol, este ideală. Ultima componentă este un antiseptic excelent, care are și un efect analgezic. Eugenolul este adesea folosit ca aromă alimentară, așa că scorțișoara poate fi folosită pentru a masca un miros neplăcut pentru o vreme.

3. Mănâncă ghimbir

Ghimbirul conține substanțe antiinflamatoare și antiseptice, motiv pentru care ajută la suprimarea proceselor inflamatorii din cavitatea bucală și dezinfectează.

4. Nucile vor ajuta

Nucile de pin și caju conțin taninuri și tocoferoli (vitamina E). Primele au proprietăți antiinflamatorii, iar cele din urmă au un efect de vindecare a rănilor. Consumul regulat va ajuta la reducerea inflamației din gură și, prin urmare, la reducerea respirației urât mirositoare.

5. Fructe proaspete

Citricele conțin uleiuri esențiale cu o aromă puternică, care maschează mirosul neplăcut, precum și multă vitamina C. Aceasta întărește pereții vaselor de sânge ale gingiilor, iar consumul său previne apariția scorbutului – o boală cauzată de o deficiență de vitamina C, în care este perturbată sinteza colagenului și țesutul conjunctiv își pierde din rezistență. Prin urmare, pentru a preveni o deficiență, este recomandat să includeți în dieta dvs. fructe proaspete bogate în vitamina C.

6. Beți ceai verde

Ceaiul verde conține componente tanice și antimicrobiene care reduc inflamația datorită antioxidanților pe care îi conține. Puteți pur și simplu să beți băutura, lasă o prospețime plăcută în gură, sau să vă clătiți gura cu infuzia.

CITEȘTE ȘI: Ce să faci dacă simți că nu poți respira cum trebuie: Sfaturile care te ajută să treci peste acest moment fără a chema ambulanța

7. Nu uita de apă

Consumul de apă ajută la menținerea umezelii gurii și a nivelului adecvat de salivă. La urma urmei, saliva neutralizează produsele reziduale ale microorganismelor patologice și previne astfel apariția unui miros neplăcut. De asemenea, apa spală particulele alimentare din gură care rămân blocate în spațiile interdentare și pot provoca halitoză, potrivit actualno.com.

În 90% din cazuri, cauza halitozei este un proces inflamator în cavitatea bucală, iar mirosul în sine este pur și simplu o consecință a inflamației. Prin urmare, deși metodele de mai sus vor ajuta la rezolvarea temporară a problemei fără a elimina cauza principală, nu veți putea scăpa niciodată de respirația urât mirositoare.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro